Witte inkt tattoos zorgen voor een verdeling binnen de tattoo scene. Waarom? Omdat ze te onopvallend zijn. Maar is dat wel zo? Op een bepaalde manier zijn ze door hun afwijkende kleur juist een echte eye catcher en dat is voor sommige tattoo-fans precies de reden om voor een witte tattoo te kiezen. Tattoos met witte inkt bestaan al zo’n 20 jaar, maar onder andere door Instagram en andere social media is er in de studio’s steeds meer vraag naar. Laat een witte tattoo niet in een opwelling zetten, maar denk er goed over na, want zo’n opvallende kleur heeft ook een paar bijzondere eigenschappen.

5 belangrijke punten om rekening mee te houden voordat je een witte tattoo laat zetten
titaandioxide – wel of niet gevaarlijk?
Het wit in de witte tattoo kleur is een goedje dat ook gebruikt in cosmetica, bij de productie van tablets en zelfs voor autolak: titaandioxide. Van het witte pigment wordt gezegd dat het onschuldig is, maar sinds 2017 laten verschillende studies zien dat dit bestanddeel kankerverwekkend kan zijn. Titaandioxide zit ook in kaas, marsepein en sauzen, zonder dat het gevaarlijk is voor de gezondheid. Maar een tattoo blijft onder de huid zitten en dat is het verschil. Een tattoo heeft een zuiverend effect op de ziel, maar niet op het lichaam ?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *